Bookbeat äänikirjat

BookBeat on vuonna 2015 perustetun Bonnier Booksin alaisuudessa toimiva digitaalinen e- ja äänikirjasovellus, jonka avulla käyttäjät voivat kuunnella ja lukea kirjoja digitaalisessa muodossa niin älypuhelimellaan kuin tabletillaan. Bonnier Books on toiminut jo useamman vuoden ajan yhtenä Euroopan suosituimmista kustantamoista, jonka ansiosta se päätti tuoda kirjavalikoimansa myös älylaitteita käyttävien kuluttajien keskuuteen.

BookBeatin sisältö on räätälöity myös suomalaisia käyttäjiä varten, sillä laajan valikoiman joukosta löytyy runsaasti suomenkielisiä kirjoja. Suomen kielen lisäksi valikoimasta löytyy tarjontaa myös englanniksi ja ruotsiksi.

Miten BookBeat toimii?

Kuten yllä jo mainittiin, BookBeat on Bonnier Booksin lanseeraama e- ja äänikirjasovellus, jonka avulla kuluttajat pääsevät nauttimaan digitaalisten kirjojen kuuntelusta ja lukemisesta missä vain ja milloin vain helposti omalla älylaitteellaan. Palvelun käyttämiseksi kuluttaja lataa puhelimeensa tai tablettiinsa BookBeatin sovelluksen.

Jotta palveluun päästään käsiksi, käyttäjän on aivan ensimmäisenä kirjauduttava sisään. Uuden asiakkaan tapauksessa palveluun tulee luoda tili. Kuten muutkin streaming-palvelut, myös BookBeatissa käyttäjä saa ulottuvilleen tuhansien digitaalisten kirjojen maailman pientä kuukausimaksua vastaan.

Hinnat ja tilaukset

Tällä hetkellä BookBeatilla on saatavilla kaksi eri tilausta:

1. Basic: 9,99 euroa kuukaudessa
2. Premium: 16,90 euroa kuukaudessa

Basic-tiliin sisältyy 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa, joten tilaus sopii hyvin niille käyttäjille, jotka lukevat hieman harvemmin. Premium-tili taas antaa käyttäjälle rajattomat oikeudet BookBeatin sisältöön, joten tämä tilaus soveltuu parhaiten niille käyttäjille, jotka haluavat lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja missä vain ja milloin itse haluavat. Tilausta harkitsevan kannattaa tarkistaa BookBeat alennuskoodi ennen kuin tekee tilauksen.

Molempiin tilauksiin on mahdollista liittää perhetili, johon voi lisätä yhteensä viisi eri profiilia. Jokainen lisäprofiili laskuttaa tilauksesta 4,90 lisäeuroa kuukaudessa. Kätevän perhetilin ansiosta jokainen perheenjäsen pääsee nauttimaan omista suosikeistaan. Lisäksi BookBeatin kirjoja on mahdollista ladata kätevästi offline-tilaan, minkä ansiosta kirjoja voidaan lukea ja kuunnella myös ilman internet-yhteyttä. Tämä ominaisuus voi osoittautua varsin käteväksi esimerkiksi ulkomaanmatkalla tai mökkireissulla, jossa verkkoyhteydet ovat heikot.

Näin aloitat kuuntelun BookBeatissa

Alkuun BookBeatilla pääsee helposti. Sovellus on mahdollista ladata sekä iOS- että Android-laitteille. Uusille BookBeatin asiakkaille on tarjolla kahden viikon ilmainen kokeilujakso, jonka kautta uudet käyttäjät pääsevät nauttimaan Premium-tilauksen rajattomasta luku- ja kuunteluoikeudesta BookBeatin sisällössä.

E-kirjojen ja äänikirjojen kuuntelemiseksi älylaite tulee olla yhdistettynä verkkoon. Tämän jälkeen sisältöä voi toki ladata myös offline-tilaan. Tämän jälkeen käyttäjä voi hakea tuhansien e-kirjojen joukosta omat suosikkinsa tai hakea kirjoja kategorioiden, kuten jännityskirjojen, fantasiakirjojen, nuortenkirjojen tai elämänkertojen mukaan. Klikkaamalla haluttua teosta eteen avautuu näkymä, josta käyttäjä pääsee lukemaan tai kuuntelemaan valittua kirjaa.

BookBeat kokemuksia

Bookbeat on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista e- ja äänikirjasovelluksista, sillä valikoimasta löytyy runsaasti sekä kotimaista että kansainvälistä valikoimaa. Sovellus on erittäin käyttäjäystävällinen ja sopii tottumattomallekin älylaitteen käyttäjälle.

BookBeat on panostanut myös asiakkaidensa luku- ja kuuntelukokemukseen liittämällä tilauksiin erilaisia asetuksia, joiden avulla sovelluksen käyttäjät saavat käyttäjäkokemuksesta vieläkin enemmän irti. Myös sovelluksen mustavalkoinen värimaailma miellyttää silmää ja kirjojen tekstin kokoa on helppo säätää zoomilla omien mieltymysten mukaiseksi.

Premium-tilaus voi tuntua joidenkin mielestä hieman suolaiselta hinnalta, mutta sovelluksen Basic-tilaus tarjoaa hyvällä hinta-laatu-suhteellaan mieleenpainuvia kokemuksia myös niille, jotka lukevat vähemmän, mutta haluavat samalla nauttia kaikista sovelluksen tuomista eduista. Myös ilmainen kahden viikon kokeilujakso riittää hyvin BookBeatin valikoimaan uppoutumiseen ja tutustumiseen paremmin sen ominaisuuksiin.

Bookbeatia voidaan suositella sekä suuremmille että pienemmille lukutoukille. Tuhansien kirjojen kirjasto ei paina taskussa juuri mitään, joten valikoimaa on helppo kantaa mukana minne ikinä itse meneekään. Sovelluksen suosion kasvaessa käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että uusia teoksia BookBeatin valikoimaan tullaan lisäämään säännöllisin väliajoin.