Nuoren ensimmäinen työpaikka

Monen nuoren ensimmäinen työpaikka on harvoin se unelmien työpaikka, mutta pienikin työkokemus on aina eduksi. Omaa koulutusta vastaavien työpaikkojen ohella töitä voi tiedustella esim. elintarvike-, ravintola-, varasto-, siivous-, myynti- jne. alalta, joiden työtehtäviin usein kouluttaudutaan työn ohessa.

Moni työnantaja rekrytoi uusia työntekijöitä suoraan omien nettisivujensa kautta. Vapaita työpaikkoja voi kysellä suoraan myös työnantajilta tai tutkailla internetistä. Tai täytä internetissä hakemus ja anna muiden etsiä sinulle työpaikka. Henkilöstövuokrausyritykset välittävät/ vuokraavat työntekijän työnantajalle. Työnmuoto on usein väliaikaista ja sitä käytetään esim. ylimääräisen työvoiman tarpeeseen tasaamaan ruuhkahuippuja. Työnhaussa on tärkeää muistaa myös tarkastella ympäristöään sekä lähipiiriään, esim. löytyisikö sukulaisen tai naapurin kautta töitä?

Työnhaussa ensisijaisen tärkeää on huolella täytetty työhakemus ja cv, sekä ahkeruus ja periksi antamattomuus. Ovi ei aina ensimmäisellä kerralla aukea, mutta sinnikkyys palkitaan ennemmin tai myöhemmin.